iPhone 5S، زیبای هوشمند

طراحی

سال گذشته آیفون 5 با نمایشگری ۴ اینچی (که پس از ۵ نسل یک جهش بود) و بدنه ای از آلومینیوم برش خورده با الماس رونمایی شد. لذا همان طور که تا کنون رسم اپل بر این بوده، نباید انتظار داشت که مدل S این محصول تغییرات ظاهری زیادی پیدا کند، زیرا همیشه سری S از طراحی مشابه مدل قبل خود تبعیت می کرده.
 
پس در نگاه اول آیفون 5S دقیقا همانند 5 به چشم می آید، فقط با این تفاوت که مقداری تغییر را در رنگ بندی شاهد هستیم. پس از مدتها شایعه، اپل آیفون طلایی رنگ را عرضه کرده و دیگر خبری از مدل مشکی آن نیست، به جای آن امسال مقداری از اشباع رنگ کاسته و آن را به «خاکستری فضایی» تبدیل کرده. مدل سفید-نقره ای هم که همان ظاهر آیفون 5 را دارد.
 
هنوز هم در دست گرفتن این تلفن با طراحی زاویه دار و البته گوشه های گرد، احساس یک محصول عالی و سطح بالا را انتقال می دهد. به خصوص اینکه آلومینیوم برش خورده و پولیش شده در دور و پشت بدنهبدنه، آن را محصولی بسیار مستحکم جلوه می دهد.
 
وزن ۱۱۲ گرمی آن (هم وزن آیفون 5) در دست بسیار سبک است، مخصوصا اگر پیش تر از آیفون 4S با بدنه شیشه و فلز استفاده کرده، یا آیفون 5C با وزن ۱۳۲ گرم را در دست گرفته باشید.
 

از دیگر تغییرات ظاهری آیفون 5S نسبت به آیفون 5 می توان به استفاده از فلش LED دوبل در کنار دوربین پشتی اشاره کرد.
 

با این همه، مهمترین تغییر ظاهری آیفون جدید را باید دکمه Home دانست که حلقه ای فلزی پیرامون خود دارد. این حلقه گرد، لایه ای از کریستال یاقوت را در بر گرفته که در اصل نقش پوشش محافظ و لنز را برای سنسور ویژه اثر انگشت ایفا می کند. کل این مجموعه با هم، جادوی جدید اپل را رقم زده اند:‌ Touch ID
 

تمامی دکمه های حاشیه -دو طرف و بالای- تلفن، همانند آیفون 5 بدون تغییر مانده اند و به راحتی با یک دست قابل دسترسی و استفاده اند.
 

جک هدفون ۳.۵ میلیمتری هم هنوز بر خلاف بسیاری از محصولات بازار، در بخش زیرین قرار دارد. شاید کمی غیرعادی به نظر برسد، اما چنانچه اغلب اوقات موبایل را به گونه ای در جیب می گذارید که قسمت زیرین بهتر در دسترس است، آنگاه مزیت این انتخاب اپل در عمل مشخص می شود.
 

نمایشگر ۴ اینچی آیفون 5S تقریبا از تمامی رقبای اندرویدی کوچکتر است و در دنیای اندروید اکنون دیگر پرچمداری کمتر از ۴.۳ تا ۵ اینچ نمی توان یافت. اما مزیت یا ضعف دانستن این موضوع کاملا به شما بستگی دارد؛ مساحت نمایشگر برای تان ارزش بیشتری دارد، یا شیوه استفاده و تجربه کاربری با یک دست را ترجیح می دهید؟
 
اگرچه آیفون 5S در رقابت بر سر اندازه نمایشگر بسیار عقب تر از رقبای اندرویدی خود است، اما شاید شما راحتی و دردسر کمتر در استفاده روزانه را به اندازه نمایشگر ترجیح دهید. یا اینکه چنان نمایشگرهایی را برای دست تان بزرگ بدانید، و البته به اندازه جیب تان برای جا دادن اسمارت فون هم باید توجه کنید!
 

پرداختن به زوایای مختلف این تلفن، به دلیل شباهت فراوان به 5 و 5C، ضرورت چندانی ندارد. تنها به این نکات بسنده می کنیم که در قسمت جلو مهمترین تغییر دکمه Home است و در بخش پشتی هم با کمی دقت می توانید تغییر اندازه فلاش LED را ببینید.
 

سخت افزار

از سال گذشته با معرفی آیفون 5 اپل قدم در راه تازه ای در زمینه مهندسی صنعتی و طراحی محصول گذارد. یک بازطراحی کلی در ظاهر، و همچنین آیفونی بلندتر با نمایشگر ۴ اینچی (جهشی ۰.۵ اینچی نسبت به نسل قبل) نتیجه این تغییر نگرش اپل بود، و این زبان طراحی در 5S هم ادامه پیدا کرده.
 
در این میان بخشی از سخت افزارها هم تغییر چندانی پیدا نکرده اند. همچنان شاهد استفاده از یک نمایشگر ۴ اینچی با رزولوشن ۱۱۳۶ در ۶۴۰ پیکسل هستیم و ابعاد موبایل هم به همراه وزن ۱۱۲ گرمی آن بدون تغییر باقی مانده.
 

اگر چه طبق رسم دیرینه اعضای S خانواده آیفون، باید ظاهر تغییری نکند و تنها اعضای داخلی قدرت بیشتری پیدا کنند، اما در 5S شاهد اضافه شدن اسکنر اثر انگشت Touch ID هم هستیم. 
 
علاوه بر این، آیفون 5S اولین تلفن هوشمند دنیا است که به سراغ پردازنده ۶۴ بیتی رفته و آن را اجرایی کرده و طبق روال، قدرت پردازنده مرکزی و واحد گرافیکی هم نسبت به نسل قبلی دو برابر افزایش یافته -که البته این ارتقاءها با تغییر نام چیپ A6 به A7 همراه بوده اند.
 
همچنین اپل برای اولین بار در کنار چیپ اصلی از یک پردازنده کمکی هم بهره برده که M7 نام دارد. لذا هنگام سنجش اطلاعات حرکتی از سنسورها نیازی به درگیر کردن پردازنده اصلی دستگاه نیست.
 
دوربین های جلو و عقب، علی رغم اینکه از نظر تعداد پیکسل بدون تغییر باقی مانده اند (۸ و ۱.۲ مگاپیکسلی)، اما در هر دو اندازه پیکسل ها چند نانومتری افزایش یافته و لذا عملکردشان بهبود پیدا کرده. به خصوص اینکه اکنون در نور کم بهتر عمل می کنند و دوربین عقب امکان فیلمبرداری اسلوموشن را هم دارد.
 
از دیگر مشخصات سخت افزاری آیفون 5S می توان به بهره گیری از بلوتوث 4.0، ناوبری از طریق aGPS و GLONASS، وای فای دو بانده 802.11a/b/g/n و حافظه داخلی ۱۶، ۳۲ یا ۶۴ گیگابایتی اشاره کرد. البته همانند دیگر آیفون ها نباید انتظار حضور NFC یا اسلات کارت حافظه را روی آن داشته باشید.
 

مشخصات فنی

 

Touch ID

تا کنون یک دلیل مهم برای عدم استفاده از اسکنرهای اثر انگشت روی تلفن ها (و عدم استقبال کاربران از این ایده) وجود داشت: اینکه آنها ثابت کرده اند در بیشتر مواقع غیر قابل اعتماد و نامطمئن هستند و بیشتر اوقات باعث عصبانیت شما خواهند شد.
 
برای مثال Motorola Atrix 4G یکی از محصولات مجهز به سنسور لمسی خازنی بود. اما برای باز کردن قفل موبایل باید چندین بار دست تان را روی سنسور می کشیدید و معمولا اینقدر خوش شانس نبودید که در دو سه بار اول آن را باز کنید.
 
اما اکنون آیفون 5S با یک قابلیت رقابتی و کاملا هماورد طلبانه اینجا است: سنسور بیومتریک تاچ آی دی. آیا این بار هم مصرف کنندگان با سرخوردگی و ناامیدی روبرو خواهند شد؟ با توجه به شروع داستان، به نظر می رسد که اینگونه نباشد.
 
در یک حرکت هوشمندانه اپل یک سنسور لمسی پیشرفته از نوع خازنی را در زیر دکمه Home آیفون جاگذاری کرده و آن را با یک لایه کریستال یاقوت محافظ می کند. در اینجا یک حلقه نقره ای رنگ فلزی هم دکمه هوم و سنسور اثر انگشت را در بر گرفته که به عنوان ماشه سنسور محسوب می شود و با تشخیص حضور انگشت، دستور آغاز اسکن را می دهد.
 
با فعال شدن سنسور، یک تصویر با کیفیت ۵۰۰ پیکسل در اینچ (۲۴۰۰ dpi) از انگشت شما گرفته شده و برای تجزیه و تحلیل به بخشی اختصاصی در چیپ A7 ارسال می شود. در صورت همخوانی نتیجه با هر یک از ۵ انگشت تعریف شده در حافظه آیفون 5S، قفل دستگاه سریعا باز شده و شما وارد سیستم عامل می شوید.
 
تعریف اثر انگشت هم برای این سنسور فرآیندی ساده اما گاهی دردسر ساز است. به طور معمول در چند دقیقه می توانید اثر انگشت تان را در آیفون تعریف کنید. هر آیفون 5S می تواند تا ۵ اثر انگشت را به خاطر بسپارد و این اثر انگشت ها می توانند متعلق به یک فرد یا افراد مختلف باشند. برای مثال شاید بخواهید به دوستان و خانواده تان امکان باز کردن آیفون تان را بدهید.
 
البته مورد دیگری که در این میان جلب توجه می کند، امکان تعریف چندین انگشت یا انگشت های چند نفر مختلف هنگام تعریف هر یک از این ۵ انگشت مشخص آیفون است. به این شکل، با کمی سعی و خطا، ۱۵ تا ۲۰ اثر انگشت مختلف را می توانید برای آیفون 5S تعریف کنید. حال این مورد را حسن می شمارید و از آن بهره می برید، یا اینکه آن را عیب و کاستی و نقص امنیتی می دانید؛ با شما است!

در این میان، برای برخی افراد (مانند من)، فرآیند تعریف اثر انگشت به کاری سخت و طاقت فرسا تبدیل می شود که باید بارها و بارها انگشت را از جهات مختلف روی سنسور قرار دهند و پس از چندین دقیقه تلاش بی فرجام، بالاخره موفق به معرفی انگشت در سیستم شوند. البته بعضی افراد هم تنها با ۶ تا ۷ بار جابجایی انگشت موفق به اتمام این کار می شوند.
 
باز کردن قفل آیفون 5S با اثر انگشت هم معمولا بسیار سریع و آسان صورت می گیرد. البته ممکن است در دفعات اول با مقداری زحمت و دردسر همراه باشد. پس از ده تا پانزده بار باز کردن قفل با اثر انگشت، هم آیفون رفتار لمسی شما را یاد می گیرد و هم شما با بهترین شیوه تعامل با تاچ آی دی آشنا می شوید. از آن پس این کار بسیار سریع و آسان خواهد بود. تنها کافی است یک بار دکمه هوم را کلیک کنید تا سنسور فعال شود. آنگاه انگشت خود را بالای آن نگه دارید و منتظر شناسایی باشید.
 
هنگامی که اثر انگشت تان را تعریف می کنید، آیفون آن را با نامهای Finger1 تا Finger5 در خود ذخیره می کند. اما برای اینکه آنها را بهتر تشخیص دهید و به خاطر داشته باشید، می توانید این نامها را ویرایش کرده و به صورت دلخواه انگشتان تعریف شده در سیستم را نامگذاری کنید. به این شکل، هنگام پاک کردن اثر انگشت های اضافی، دیگر سردرگم نخواهید شد. برای پاک کردن یک اثر انگشت یا تغییر نام آن، تنها کافی است در صفحه Fingerprint دکمه Edit (بالا-راست صفحه) را بزنید.
 
البته اپل تنها به همین یک شیوه دسترسی اکتفا نکرده و تعریف رمز ورود یا Passcode نیز همزمان با تعریف اثر انگشت، ضروری و اجباری است. در صورتی که چند بار تلاش ناموفق برای ورود با اثر انگشت داشته باشید، فردی به جای شما سعی کند از اثر انگشت بهره ببرد، یا اینکه برای ۴۸ ساعت ورود به آیفون با اثر انگشت صورت نگیرد؛ تنها راه ورود به سیستم استفاده از Passcode خواهد بود. البته هنوز امکان استفاده همزمان از هر دو وجود ندارد.
 
اسکنر اثر انگشت برای گیک ها و تیم های تبلیغاتی واقعا جذاب و خواستنی است. اما آیا این قابلیت برای همه کاربران کاربردی است یا اینکه تنها یک ابزار سرگرمی و تبلیغاتی است؟ شاید بتوان گفت ملغمه ای از هر دو. 
 
هیچ کس شما را مجبور به استفاده از آن نمی کند و اگر همان شیوه استاندارد رمزعبور را ترجیح می دهید، به راحتی دم دست شما است و تنها باید از جسچر همیشگی Slide to Unlock بهره ببرید. اما تاچ آی دی هم به عنوان یک لایه امنیتی اضافه به آیفون 5S اضافه شده و علاوه بر این، مدت زمان لازم برای فرآیند آنلاک کردن را چند ثانیه کمتر می کند.
 

قرار است این قابلیت درون برنامه های سیستم عامل هم کاربرد داشته باشد ولی در حال حاضر، فقط می توانید به جای تایپ دائمی رمزعبور اکانت iTunes هنگام خرید و دانلودها، از اثر انگشت استفاده کنید.
 
اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، پس از عادت به استفاده از اثر انگشت، در می یابید که این قابلیت واقعا سریع عمل می کند. تاچ آی دی می تواند تنها طی یکی دو ثانیه و از هر زاویه ای اثر انگشت شما را تشخیص دهد. البته عادت به این امکان جدید مشکل دیگری را هم پیش می کشد: شما هنگام استفاده از مدل های قدیمی تر آیفون هم، ابتدا سعی می کنید آن را با اثر انگشت آنلاک کنید!
 
باید گفت این سیستم کامل و بی نقص نیست. هنگامی که انگشتان تان خیس باشند. یا اینکه تنها بخشی از انگشت روی دکمه هوم قرار گرفته باشد، سنسور کار نمی کند. البته در محیط هایی با رطوبت بالا و با دستان مرطوب هم کمی مشکل دارد. اما اگر شرایط کاری تان به شکلی است که دستان تان دائما رطوبت دارد یا تمیز نیست، می توانید از آرنج تان برای آنلاک کردن استفاده کنید، زیرا این اسکنر پوست تمام قسمت های بدن را تشخیص می دهد!
 
علاوه بر این هنوز نگرانی های امنیتی زیادی در خصوص این تکنولوژی نوظهور در دنیای موبایل وجود دارد. اگرچه اپل اعلام کرده تمام اثر انگشت های ضبط شده با رمزگذاری لازم توسط پردازنده اختصاصی سنسور، تبدیل به امضای دیجیتال شده و ذخیره می شوند و در هیچ یک از سرورها و سرویس های اپل آپلود نخواهند شد، اما بالاخره هر رمزی قابل گشودن است و تنها نیاز به زمان دارد.
 
جای خوشحالی است که سارقان با قطع انگشت شما قادر به باز کردن آیفون تان نیستند! زیرا این سنسور فقط با بافت های زنده کار می کند. اما متاسفانه گروهی از متخصصان امنیتی موفق شده اند با تهیه یک اسکن و گرفتن پرینت کیفیت بالا از اثر انگشت روی لاتکس، از سد تاچ آی دی عبور کنند، و بدتر اینکه این تلاش ها همچنان ادامه دارد.
 

نمایشگر

همانطور که در بررسی آیفون 5C هم گفتیم، به نظر می رسد اپل از نمایشگر فعلی آیفون ها کاملا راضی است و قصد تغییر آن را ندارد. لذا در آیفون 5S هم از نمایشگری همانند آیفون 5 بهره برده.
 
در اینجا با یک نمایشگر رتینا ۴ اینچی روبرو هستیم که با رزولوشن ۱۱۳۶ در ۶۴۰ پیکسلی، تراکم صفحه ۳۲۶ پیکسل بر اینچ را به ارمغان می آورد. بله، این صفحه نمایش اکنون دیگر در مقابل رقبا، کوچک و میان رده محسوب می شود، چرا که تلفن هایی با اندازه بزرگتر و تراکم صفحه بالاتر، و همچنین رزولوشن 1080p به راحتی در بازار پیدا می شوند.
 
اما نباید از خاطر برد که تجربه دیداری شما، حتی با وجود این محدودیت ها، هیچگاه تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت. نوشته ها هنوز شفاف و واضح هستند و نمایشگر آیفون از نظر رندر رنگهای واقعی، کمتر رقیبی در میان اسمارت فون ها دارد.
 

قابلیت های ویژه iOS 7

به صورت پیش فرض هفتمین نسخه iOS بر روی آیفون 5S نصب است و تا به اینجا دو آپدیت iOS 7.0.1 و iOS 7.0.2 برای آن عرضه شده و iOS 7.0.3 نیز در راه است. همان طور که در بررسی آیفون 5C هم گفتیم، صحبت درباره قابلیت های آی او اس ۷ تکرار مکررات است و تنها کافی است مقاله «بررسی iOS 7: طاووس سیستم عاملها» را بخوانید.
 
البته در این میان برخی قابلیت های آی او اس ۷ هستند که به طور اختصاصی در آیفون 5S عمل می کنند. مثلا اینکه گزینه SLO-MO در اپلیکیشن دوربین به شما اجازه می دهد به فیلمبرداری اسلوموشن بپردازید. یا اینکه گزینه Fingerprints تنها در این ابزار فعال است و به شما اجازه تعریف اثر انگشت برای باز کردن قفل آیفون را می دهد.
 
علاوه بر این رابط کاربری ویژه صفحه لاک که با اثر انگشت باز می شود، تنها در iPhone 5S فعال است و اگر از تایپ همیشگی رمزعبور اکانت آیتونز خسته شده اید، تنها در 5S می توانید اثر انگشت را جایگزین آن کنید.
 
مهمتر از همه اینکه گفته می شود آی او اس 7 علاوه بر بازطراحی گرافیکی و ظاهری کامل، یک بازطراحی درونی کامل هم برای همراهی با آیفون 5S از سر گذرانده و اکنون این سیستم عامل به طور کامل با قابلیت های ۶۴ بیتی چیپ A7 سازگار شده است.
 
در این میان خالی از لطف نیست برخی قابلیت های حرکتی (جسچر) جدید iOS 7 را دوباره با هم مرور کنیم:
با کشیدن انگشت از لبه بالایی صفحه به پایین می توانید به نوتیفیکیشن سنتر دست یابید. با انجام همین کار از لبه پایینی نمایشگر، مرکز تنظیمات آیفون با برخی قابلیت های کاربردی مانند فعال کردن وای فای، حالت فرودگاه، بلوتوث، تنظیم میزان روشنایی نمایشگر، چراغ قوه، دوربین و پخش آهنگ دست پیدا می کنید.
 
اگر هم از هر نقطه صفحه به پایین سوایپ کنید، امکان جستجوی آی او اس فعال می شود. دسترسی به صفحه مولتی تسک هم مانند قبل با دو بار فشردن دکمه هوم صورت می گیرد. البته این صفحه کلا تغییر کرده و علاوه بر نمایش نمای داخل هر اپلیکیشن، برای بستن اپلیکیشن های موجود تنها کافی است آنها را به بالا سوایپ کنید.
 

کارایی

سه تلفن اپل در کنار هم: آیفون 5S و 5 و 5C
 
همان طور که انتظار می رفت، آیفون 5S یک گام بزرگ در زمینه کارایی و قدرت، نسبت به آیفون 5 است. پردازنده A7 با دو هسته ۱.۳ گیگاهرتزی، همراه با ۱ گیگابایت رم، اگر چه در مقایسه با چهار هسته ای های بازار و رم های دو یا سه گیگابایتی چندان جذاب به نظر نمی رسد، اما آیفون 5S علی رغم ضعیف تر بودن روی کاغذ، در بنچ مارک ها و عملکرد واقعی، کارایی بسیار عالی و تاثیر گذاری را به نمایش در آورده.
 
در عمل، پخش و نمایش نبردهای سه بعدی و گرافیک های بالای بازی ها در آیفون 5S بسیار زیبا است و جذابیتی هم پای کنسول های بازی دارد. البته هنگام تست بنچ مارک ها هم این تجربه عملی به اثبات می رسد. تنها پردازنده ای که فعلا می تواند از پس آیفون 5S بر بیاید، اسنپ دراگون ۸۰۰ کوالکام است که در اکسپریا Z1 سونی مورد استفاده قرار گرفته.
 
همان طور که در بخش بنچ مارک خواهید دید، در تست های پردازنده، مرورگر و گرافیک، 5S تقریبا ۴۰ درصد سریع تر از گلکسی S4 و ۱۰۰ درصد سریع تر از iPhone 5 ظاهر شده.
 
و این گونه، یک بار دیگر اپل ثابت کرد که تنها نگاه به اعداد نیست که قدرت یک موبایل را رقم می زند و نباید همیشه هسته های پردازنده یا مگاپیکسل های دوربین را برای خرید محصول مورد شمارش قرار داد. هرچند که به نظر می رسد خود اپل در مقایسه با آیفون 5 دست به چنین کاری زده باشد و ما بیش از هر زمانی، حین معرفی آیفون 5S شاهد مانور روی سخت افزار بودیم. 
 

اولین پردازنده ۶۴ بیتی موبایل در جهان

اپل مانند همیشه علاقه فراوانی به اولین ها دارد. لذا در آیفون 5S هم یک اولین دیگر را رو کرد: استفاده از اولین پردازنده موبایل ۶۴ بیتی در دنیای اسمارت فون ها.
 
مهاجرت به پردازش ۶۴ بیتی در دنیای کامپیوترها اگرچه مدت ها پیش صورت گرفته، اما این کار زمان زیادی لازم داشت تا به سرانجام برسد. حال به نظر می رسد اپل برای به حداقل رساندن چند پارگی در محصولاتش، تصمیم گرفته مدتها قبل از آنکه مزایای چنین حرکتی در دستان کاربران قابل لمس باشد، آن را شروع کند. زیرا به غیر از اپلیکیشن های خود اپل، هنوز نرم افزاری یافت نمی شود که بتواند از قابلیت های ۶۴ بیتی بهره کامل ببرد و آدرس دهی سطح بالای ۶۴ بیتی هم حداقل به ۴ گیگابایت رم نیاز دارد.
 
البته هنوز منازعات و مباحث فراوانی در خصوص منافع و فواید پردازنده ۶۴ بیتی مطرح است که مطمئنا با گسترش استفاده از آن، بیشتر هم خواهد شد. اما فعلا به عنوان مشخص ترین مورد می توان به نیاز پردازشی بالای تاچ آی دی برای رمزگذاری اثر انگشت اشاره کرد که می تواند از پردازنده ۶۴ بیتی حداکثر بهره را ببرد؛ و نیز شکی نیست که اولین گروهی که به ۶۴ بیت کوچ خواهند کرد، بازی های موبایل هستند.
 
ضمنا این را هم باید دید که فعلا پشتیبانی از پردازنده ۶۴ بیتی برای اغلب توسعه دهندگان چندان دلپذیر و کارآمد نیست و آنها تا وقتی احساس نیاز واقعی در بازار نباشد، دست به چنین کاری نمی زنند. با این حال، مطمئنا در آیفون و آیپدهای آینده شاهد گسترش کاربردهای پردازنده ۶۴ بیتی اپل خواهیم بود. و حرکت فعلی را هم می توانیم به حساب یک تاکتیک تبلیغاتی و برنامه ای برای آماده سازی بازار بگذاریم.
 

پردازنده کمکی M7

اپل این بار درون یک آیفون مزین به S، برای عملکردهای پردازشی سنگ تمام گذاشته. در اینجا علاوه بر چیپ ۶۴ بیتی A7 می توانید یک ابداع جدید دیگر را هم مشاهده کنید: یک چیپ کمکی کم توان که آن را M7 نامیده است.
 
قرار است در آیفون 5S چیپ M7 تنها وظیفه ضبط اطلاعات حرکتی تولید شده توسط ژیروسکوپ، شتابسنج، قطب نما و سنسورهایی مانند آنها را داشته باشد. این داده ها برای تجزیه و تحلیل به توان پردازشی بسیار کمتر از معمول نیاز دارند. لذا دیگر لازم نیست به شکلی غیر اصولی و اصراف گرایانه، پردازنده اصلی را درگیر آنها ساخت.
 
شاید بتوان این چیپ را با معماری ۵ هسته ای انویدیا مقایسه کرد که هسته ضعیف پنجم در پردازنده های تگرا ۳ و تگرا ۴ وظیفه کارهای سبک را بر عهده دارد.
 
البته این طور نیست که M7 تنها با بر عهده گرفتن برخی پردازش ها در مصرف باتری صرفه جویی کند. بلکه راه حل بسیار بهتری را هم برای آن سراغ دارد.
 
هنگامی که آیفون تان را در یک محل بدون سیگنال، بی حرکت رها کرده اید (مثلا روی میز اتاق کنفرانس یا کمد سالن ورزشی)، سنسور M7 می تواند تشخیص دهد که موبایل شما بدون حرکت مانده و البته در محلی است که به دلیل ساختمان یا دستگاه های مسدود کننده هیچ سیگنالی را دریافت نمی کند. پس جلوی جستجوی دائمی برای سیگنال را می گیرد.
 
همان طور که می دانید، جستجو به دنبال سیگنال و پینگ دائمی شبکه یکی از بدترین دشمنان باتری موبایل است. به خصوص هنگامی که شبکه در دسترس نباشد این عمل با فاصله بسیار کمتری تکرار می شود و لذا مصرف انرژی بسیار بالا می رود.
 
علاوه بر این، تشخیص حرکت یا عدم حرکت موبایل و جهت قرارگیری آن، می تواند کاربردهای فراوانی برای اپلیکیشن های جانبی ورزش، بدن سازی و یا ویژه اتومبیل داشته باشد.
 

بنچ مارک

همان طور که می بینید، فعلا تنها اسنپ دراگون ۸۰۰ کوالکام با ۴ هسته پردازشی توانسته استبالاتر از A7 دو هسته ای اپل بایستد:

و همان طور که اپل می گوید، کارایی آیفون 5S تقریبا دو برابر بهتر از آیفون 5 و 5C است:

در آزمون کارایی GPU هم آیفون 5S تقریبا شانه به شانه  Adreno 330 -که معمولا کنار اسنپ دراگون ۸۰۰ کار می کند- پیش می رود، و البته گاهی هم از آن جلو می افتد:

و هنگامی که پای بهینه سازی مرورگر در زمینه جاوا اسکریپ و کارایی کلی مرور صفحات وب به میان می آید، تمامی آیفون های جدید یکه تاز هستند:

 

دوربین

دوربین آیفون 5S یکی از بهبودهای مهم آن به شمار می رود. و البته مانند همیشه، اپل نشان داده برای داشتن عکسهای بهتر، لزوما مگاپیکسل بیشتر نیاز نیست. لذا بر روی پرچمدار جدید هم از یک دوربین ۸ مگاپیکسلی (همانند 5 و 5S) بهره برده. اما تفاوت اینجا است که در دوربین جدید اندازه پیسکل ها بزرگتر شده و باعث می شود فوتونهای نوری بیشتری جذب شوند. لذا دوربین در نور کم هم کارکرد بهتری خواهد داشت. البته دیافراگم هم تغییر کرده و از f/2.4 به f/2.2 بهبود یافته.
, | | نویسنده : مقدم |